To nejlepší z New Yorku + SILVESTR (letecky z Prahy)

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
1 termín od 28. prosince 2024

Cena zájezdu

od 59 990 Kč


Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z New Yorku a oslavíte Silvestr. Projedete se lodí k soše Svobody, z Manhattanu si vychutnáte pohled na Brooklynský most, projdete se po Wall Street a na výhled z Empire State Building nezapomenete. Poznávejte s námi Ameriku a oslavte příchod Nového roku v New Yorku! Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla. V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně. Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak. Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 35 x 22 cm, včetně držadla... Celý popis

To nejlepší z New Yorku + SILVESTR (letecky z Prahy)

Termíny a ceny

28.12. - 02.01.25 sobota - čtvrtek
snídaně letecky
59 990 Kč
cena za 6 dní

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • letenka Praha-New York-Praha se všemi poplatky (let je s přestupem)
  • kabinové zavazadlo dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • transfer letiště-hotel-letiště
  • služby průvodce (mimo individuální volno)
  • 4x ubytování
  • 4x snídaně
  • tištěný průvodce městem zdarma

Cena nezahrnuje

  • zavazadlo za příplatek dle podmínek pro přepravu zavazadel
  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • vstupní povolení ESTA (pokud nemáte v pase platné vízum, pro vstup do USA je vyžadován biometrický pas), poplatek za vyřízení 900 Kč/os
  • MHD v New Yorku (cca 35 USD)
  • doporučené kapesné přibližně 300 USD (včetně vstupné a dopravy na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 9 500 Kč

Popis zájezdu

To nejlepší z New Yorku + SILVESTR (letecky z Prahy)

Jedinečný poznávací zájezd s průvodcem, během kterého uvidíte to nejzajímavější z New Yorku a oslavíte Silvestr. Projedete se lodí k soše Svobody, z Manhattanu si vychutnáte pohled na Brooklynský most, projdete se po Wall Street a na výhled z Empire State Building nezapomenete. Poznávejte s námi Ameriku a oslavte příchod Nového roku v New Yorku!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Podmínky pro přepravu zavazadel: Zavazadlo v ceně zájezdu:  malé kabinové zavazadlo o hmotnosti do 8 kg a max. rozměrech 55 x 35 x 22 cm, včetně držadla, postranní kapsy a kol (toto zavazadlo jde na palubu letadla)

Zavazadlo v ceně zájezdu:  odbavované zavazadlo o hmotnosti do 23 kg a o rozměrech, jejichž součet nesmí přesáhnout 157 cm (toto zavazadlo bude odbaveno do podpalubí)


Podmínky vždy platí pro jednoho cestujícího, pokud není uvedeno jinak.

Hmotnosti zavazadel nelze sčítat.

Každý pasažér musí mít své vlastní zavazadlo dle uvedených podmínek. Zavazadlo k odbavení (pokud není v ceně) lze objednat nejpozději 30 dní před termínem zájezdu.

Vstupné: Tyto vstupenky do vybraných památek a případné fakultativní výlety si můžete před zájezdem u nás přiobjednat. S možností prohlídky je počítáno v programu zájezdu. Klienti, kteří se prohlídky nezúčastní, mohou tento čas využít např. vlastním volným programem:

Empire State Building (86. patro + 102. patro)

Dospělý 2600.00 Kč
Dítě 2400.00 Kč
Senior 2500.00 Kč

Plavba k soše Svobody

Dospělý 1500.00 Kč
Dítě 1000.00 Kč
Senior 1000.00 Kč

Muzeum 11/9 Memorial

Dospělý 1000.00 Kč
Dítě 700.00 Kč
Senior 800.00 Kč

Cestovní pojištění: Kooperativa B Svět (100 Kč / den / osoba)
Slavia D - Travel High 2.0 + STORNO (174 Kč / den / osoba)
Slavia E - Travel OVERSEAS 2.0 + STORNO (250 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění

Stravování: snídaně

snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Ubytování: hotel ***

ubytování v hotelu v jednolůžkových, dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování v menších pokojích s vlastním sociálním zařízením

Program zájezdu

1. den: Přílet do New Yorku, transfer na hotel, ubytování. V závislosti na času příletu průvodce zvolí časově nejvhodnější program. Přílet do  New Yorku v odpoledních hodinách a následný přesun z letiště na ubytování (šestihodinový časový posun). Hotel se nachází přímo v centru Manhattanu : 5 minut chůze k Brooklynskému mostu, 5 minut ke Ground Zero, 2 minuty na Wall Street, 10 minut k přístavu, odkud vyplouvá loď k soše Svobody, nebo 10 minut na Broadway. V okolí je spousta restaurací, barů, obchodů a kaváren. Krásnou procházkou dojdete během chvíle třeba i do Central Parku nebo na Pátou Avenue. V závislosti na čase příletu bude možná večerní procházka na Times Square  s gigantickými světelnými billboardy , které je nazýváno také srdcem či křižovatkou světa. Prošli bychom se po  nejdelší newyorské ulici  Broadway, na které je největší koncentrace divadel vůbec. Návrat na hotel s průvodcem. 
2. den: Ráno zahájíme ve svěžím Central Parku, dále zavítáme ke světoznámému Rockefellerovu centru, navštívíme pulzující Pátou avenue a zájemci si budou moci vychutnat výhled na město ze samotné Empire State Building.  Po snídani se vydáme do zelených plic New Yorku, známého Central Parku, kde potkáme běžce, cyklisty, chůvy s dětmi na procházce nebo profesionální „dogwalkers“ venčící mnoho psů najednou.  Po odpočinku přímo v centru zelených plic New Yorku se společně vydáme k další přední newyorské atrakci, světoznámému Rockfellerovu centru, kde tluče srdce města, v zimě se bruslí na místním kluzišti a pro každého návštěvníka je povinností fotografie před pozlacenou sochou Prométhea. Uvidíme také nedalekou Katedrálu svatého Patrika, která je jakýmsi malým vydáním kolínského dómu a sídlem katolického arcibiskupa. Na slavné Pátou avenue   bude čas na odpočinek a případné nákupy. Po skončení našeho společného programu mohou zájemci navštívit vyhlídku v 86. a 102. patře jednoho z nejznámějších newyorských mrakodrapů Empire State Building. Návrat na hotel v pozdních večerních hodinách nebo individuálně.
3. den: Do cizích kultur nahlédneme v působivém China Town a Little Italy, odpoledne si připomeneme oběti 11. září u památníku Ground Zero.  S pestrou směsicí obyvatel New Yorku se seznámíme díky návštěvě Čínské čtvrti, kde si prohlédneme místní buddhistický chrám a nasajeme exotickou atmosféru. Hlavní tepnou čínské čtvrti je ulice Canal Street , kde se dají nakoupit značkové produkty za nízké ceny, nejedná se ovšem o originály. Zavítáme také do vedlejší italské čtvrti Little Italy, kde měla dříve sídlo newyorská mafie, kterou přibližuje román a film Kmotr . Poté se vydáme k jednomu z nejstarších newyorských kostelů St. Paul Chapel   a dorazíme až na nejsmutnější místo novodobé historie, hlubokou jámu po věžích Světového obchodního centra, tzv. Ground Zero, na jejímž místě dnes stojí památník obětem 11. září a také nové Muzeum 9/11 Memorial, které zájemci budou moci navštívit. Večer je možné zhlédnout jeden ze slavných broadwayských muzikálů. Ve večerních hodinách návrat na ubytování.
4. den: Dnes navštívíme to nejznámější, co město nabízí - sochu Svobody či například finanční srdce města, Wall Street. Velkolepé oslavy nového roku si budete moci vychutnat jak v zeleném Central Parku, tak na proslulém Times Square.  Dnešní den začneme jednou z nezbytností, kterou nevynechá žádný turista v New Yorku, plavbou lodí na Liberty Island, na kterém majestátně stojí socha Svobody. Během plavby uvidíme také „ostrov nadějí“ Ellis Island, na kterém se nacházel imigrační úřad, kudy prošly milióny lidí toužících po splnění svého amerického snu v „novém světě“. V ceně plavby je také vstup do Muzea Imigrace na Ellis Island. Poté se vydáme tam, kde tepe finanční srdce New Yorku, na známou třídu Wall Street, na které je největší koncentrace bank a burz na světě. Uvidíme Federal Hall se sochou George Washingtona, která označuje místo, kde první americký prezident složil v roce 1789 svou přísahu, a také impozantní budovu Newyorské burzy. Neopomeneme zkouknout Brooklynský most, který byl v době svého otevření nejdelším visutým mostem na světě a jemuž Newyorčani přezdívají „ocelová harfa". U překrásného novogotického kostela Trinity Church zakončíme v pozdních odpoledních hodinách společný program. Večer a noc bude patřit velkolepým silvestrovským oslavám, které bude každý moci strávit na místě dle svého gusta – sledováním ohňostrojů v Central Parku, skleničkou v některém z mnoha barů či oslavami Nového roku na Times Square, které se na tomto místě konají již od roku 1904 a jichž se každoročně účastní nejen turisté, ale i samotní Newyorčané. Vyvrcholením oslav bude klesání „koule času“ z mrakodrapu One Times Square. Návrat na hotel s průvodcem nebo individuálně v brzkých ranních hodinách.
5. den: Dopoledne budete pány svého času, který můžete využít k nákupům či návštěvě dalších zajímavostí města.  Dnešní dopoledne můžete využít podle vaší chuti . New York není jen zajímavým kusem americké historie, ale také městem, ve kterém se dobře nakupuje. Co třeba vyrazit na nákupy přímo na Manhattan? Dobře nakoupíte ve světoznámém obchodním domě Macy´s, obchodním domě Bloomingdale´s, v oblíbeném Time Warner Center nebo třeba na Páté avenue. Programem pro „nenakupující“ může být výjezd na současnou nejvyšší budovu New Yorku One World Observatory , procházka po Brooklynském mostě, návštěva jednoho z mnoha muzeí, jako např. proslulé Guggenheimovo muzeum, Metropolitní muzeum, Muzeum moderního umění MoMA, muzeum voskových figurín Madame Tussaud´s nebo třeba Indiánské muzeum, nebo také výlet na pobřeží atlantského oceánu - Coney Island, jehož atmosféru dokresluje starý lunapark.  V odpoledních hodinách transfer na letiště a odlet zpět do ČR .
6. den: Přílet do ČR v odpoledních hodinách.