Academy Plaza Hotel

Ubytování: hotel *** Doprava: letecky Strava: snídaně
12 termínů od 8. listopadu 2024

Cena zájezdu

od 12 350 Kč 15 590 Kč


Vydejte se na víkend do Dublinu a objevte jedinečnou kombinaci historie, kultury a irské pohostinnosti! Navštivte ikonickou katedrálu sv. Patrika nebo se ponořte do historie v Kilmainham Gaol, bývalé věznici spojené s bojem za irskou nezávislost. Pro milovníky umění je tu skvělá nabídka muzeí, jako je Národní galerie nebo EPIC Muzeum emigrace. Samozřejmě, nevynechejte tradiční irskou atmosféru v jedné z mnoha hospod, včetně slavného Temple Bar , kde si můžete vychutnat pintu Guinnessu a poslechnout živou hudbu . Pro ty, co hledají večerní zábavu, je ideální návštěva dublinské divadelní scény, nebo ochutnávka místní kuchyně v některé z vyhlášených restaurací​. Živá hudební scéna: Dublin je známý svou tradiční irskou hudbou, která je slyšet v mnoha hospodách, zejména v oblasti Temple Bar . Místní hudební kultura zahrnuje jak tradiční irské písně, tak moderní rock a pop. Literární město: Dublin je rodištěm mnoha světově proslulých... Celý popis

Termíny a ceny

prosinec 2024

27.12. - 29.12.24 pátek - neděle
snídaně letecky
Sleva 21% 21 815 Kč 17 125 Kč
cena za 3 dny (2 noci)

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • Leteckou dopravu Praha - Nice - Praha na mezinárodních linkách, povinné příplatky (letištní taxy včetně pozemních služeb a palivový příplatek), transfer v místě pobytu letiště - hotel - letiště, ubytování v hotelu 3* se snídaní (2 noci), povinné smluvní pojištění CK v smyslu zákona č. 159/1999 Sb, klientské služby na telefonu v češtině

Cena nezahrnuje

  • Pobytovou taxu (hradí se na místě na hotelu), fakultativní služby, cestovní pojištění 49 Kč /osoba /den, volitelné služby za příplatek - zavazadlo 10 kg nebo 20 kg, přednostní nástup adla, seating.....), vstupy do památek, MHD, průvodce (lze objednat)

Popis zájezdu

Academy Plaza Hotel

Vydejte se na víkend do Dublinu a objevte jedinečnou kombinaci historie, kultury a irské pohostinnosti! Navštivte ikonickou katedrálu sv. Patrika nebo se ponořte do historie v Kilmainham Gaol, bývalé věznici spojené s bojem za irskou nezávislost. Pro milovníky umění je tu skvělá nabídka muzeí, jako je Národní galerie nebo EPIC Muzeum emigrace. Samozřejmě, nevynechejte tradiční irskou atmosféru v jedné z mnoha hospod, včetně slavného Temple Bar , kde si můžete vychutnat pintu Guinnessu a poslechnout živou hudbu . Pro ty, co hledají večerní zábavu, je ideální návštěva dublinské divadelní scény, nebo ochutnávka místní kuchyně v některé z vyhlášených restaurací​.

Živá hudební scéna: Dublin je známý svou tradiční irskou hudbou, která je slyšet v mnoha hospodách, zejména v oblasti Temple Bar . Místní hudební kultura zahrnuje jak tradiční irské písně, tak moderní rock a pop.
Literární město: Dublin je rodištěm mnoha světově proslulých spisovatelů, jako jsou James Joyce, Oscar Wilde a Samuel Beckett. Návštěvníci mohou navštívit místa spojená s jejich životy a dílem, jako je Muzeum spisovatelů nebo se projít po trasách inspirovaných románem Odysseus .
Guinness a pivní kultura: Milovníci piva sem často míří, aby navštívili Guinness Storehouse, kde se dozvědí více o výrobě slavného tmavého piva a zároveň si mohou vychutnat pintu s výhledem na město z baru v horním patře.
Přátelská atmosféra: Dublin je proslulý svými přátelskými obyvateli. Lidé sem cestují, aby zažili autentickou irskou pohostinnost a přátelskou atmosféru, která je cítit v hospodách, kavárnách a na ulicích.
Noční život a festivaly: Dublin má živý noční život, který se točí hlavně kolem čtvrti Temple Bar. Město také hostí mnoho festivalů po celý rok, včetně St. Patrick’s Festival a Dublin Theatre Festival .
Blízkost přírody: Ačkoli je Dublin velkým městem, je obklopen krásnou přírodou. Lidé sem jezdí, aby objevili přírodní krásy v blízkém okolí, jako jsou Howth, Bray nebo Wicklow Mountains. I samotný Phoenix Park je jedním z největších městských parků v Evropě.
Historie irského boje za nezávislost: Návštěvníci se často zajímají o irskou historii, zejména o boj za nezávislost. Muzea, jako je Kilmainham Gaol , poskytují hluboký vhled do tohoto období a jeho důležitosti pro současné Irsko

Ubytování: Hotel Academy Plaza Hotel 3* se nachází kousek od ulice O‘Connell Street, 5 minut chůze od vlakového nádraží Connolly. Hotel stojí 10 minut pěšky od univerzity Trinity College a Dublinského hradu.

Poloha: The James Joyce Centre – 200 m
The Spire – 350 m
GPO & GPO Witness History Visitor Centre – 400 m
Hlavní pošta (GPO) – 400 m
Dublinské muzeum spisovatelů – 400 m
Pamětní zahrada – 400 m
Mountjoy Square Park – 600 m
Most Ha'penny – 900 m
The National Leprechaun Museum – 900 m
Irish Whiskey Museum – 1 km
Památník hladomoru – 1,1 km
EPIC The Irish Emigration Museum – 1,2 km
Book of Kells – 1,2 km
Dublin hrad – 1,6 km
Jameson Distillery – 1,6 km
Knihovna Chester Beatty – 1,6 km
The Little Museum of Dublin – 1,7 km
National Museum of Ireland - Archaeology – 1,7 km
St. Stephen's Green – 1,8 km
Merrion Square – 2 km

Program: Tipy na "nej" místa, která stojí za Vaši návštěvu:
Trinity College a Kniha z Kellsu: Trinity College je nejstarší univerzita v Irsku, založená v roce 1592. Nachází se zde slavná Kniha z Kellsu, iluminovaný rukopis z 9. století, který je jedním z nejcennějších pokladů Irska.
Dublinský hrad: Tento středověký hrad, postavený ve 13. století, sloužil jako sídlo anglických místodržících a je dnes jedním z hlavních turistických cílů v Dublinu.
Katedrála sv. Patrika: Největší kostel v Irsku, pojmenovaný po svatém Patriku, národním patronovi Irska. Katedrála má bohatou historii a krásnou gotickou architekturu.
Guinness Storehouse: Pokud jste fanoušci piva, nemůžete minout návštěvu této světoznámé atrakce. Guinness Storehouse nabízí interaktivní prohlídku historie a výroby slavného piva Guinness.
Phoenix Park: Jeden z největších městských parků v Evropě. Je domovem Dublinské zoo, prezidentského sídla Áras an Uachtaráin a mnoha krásných míst pro pikniky a procházky.
Temple Bar: Tato čtvrť je centrem nočního života v Dublinu. Je známá svými tradičními irskými hospodami, živou hudbou, uměním a kulturou.
Kilmainham Gaol: Bývalé vězení, které hrálo důležitou roli v irské historii. Mnoho vůdců irského povstání z roku 1916 zde bylo uvězněno a popraveno.
Christ Church Cathedral: Další impozantní katedrála v Dublinu, která je o něco starší než sv. Patrik. Je to hlavní anglikánská katedrála a jedno z nejstarších náboženských míst ve městě.
Ha'penny Bridge: Jedna z nejznámějších pěších mostů přes řeku Liffey, postavený v roce 1816. Most je ikonickou částí dublinské krajiny.
The Spire: Velký moderní památník v centru Dublinu. Je to 120 metrů vysoký kovový sloup na O'Connell Street, který symbolizuje nové století a modernizaci města.
Tato místa vám nabídnou rozmanitý pohled na bohatou historii, kulturu a životní styl Dublinu.

Další informace: Orientační ceny vstupného:
Trinity College a Kniha z Kellsu: 18–22 EUR
Dublinský hrad: 8–12 EUR
Katedrála sv. Patrika: 8–9 EUR
Guinness Storehouse: 26–30 EUR
Dublinská zoo v Phoenix Parku: 20–25 EUR
Kilmainham Gaol: 8–10 EUR
Christ Church Cathedral: 8–9 EUR
Ha'penny Bridge: zdarma
The Spire: zdarma

Důležité informace: POZOR! Vámi rezervovaný zájezd je operován na mezinárodních letech a letech nízkonákladových aerolinek. Cena a dostupnost letenky je aktuální v momentě rezervace. Po dokončení rezervace/objednávky a její úhrady, se mohou se změnit. Proto doporučujeme provést závaznou objednávku a hned ji uhradit. V případě změny ceny v průběhu rezervace Vás budeme neprodleně informovat.

Stravování: snídaně

Snídaně je podávána v Plaza Bar & Grill Pondělí až sobota: 7:00 - 10:00, neděle: 7:30 - 11:00.

Doprava: letecky

Nástup / Výstup: Předpokládaný letový řád
Pátek / Neděle PRG 10:30 - 12:05 DUB 14:50 - 18:10 PRG

Ubytování: hotel ***

Vybavení: Hotel Academy Plaza Hotel 3* se nachází se přímo v srdci centra Dublinu a méně než 50 metrů od ulice O'Connell, je jen krátkou procházkou do Temple Bar, obou hlavních nákupních čtvrtí, IFSC, stadionu Croke Park, Trinity College, St Stephen's Green a mnoha dalších slavné památky, městské památky a atrakce. Vybavení hotelu: recepce, 24/7 restaurace, klimatizace, bezbariérový přístup, pokojová služba, společenské prostory, bar, služba praní, čištění oděvů (příplatek), snídaně do pokoje, výtah, turistické informace, Wi-Fi zdarma.

Vybavení pokojů: Hotel nabízí komfortní ubytování v několika typech pokojů, které jsou vybaveny klasickým nábytkem, manželskou postelí nebo oddělenými postelemi, SAT/TV , telefonem, koupelnou (vana/sprcha, WC, fén), trezorem velikosti notebooku a psacím stolem, klimatizací, příslušenství na přípravu čaje a kávy a balkonem. K dispozici jsou 3 typy pokojů - jednolůžkový, dvoulůžkový, třílůžkový pokoj. Bezbariérové pokoje na vyžádání.