Silvestr ve Vietnamu


Vyměňte mrazivé a pošmourné dny za sluncem zalité jižní pobřeží Vietnamu a oslavte s námi Nový rok na ostrově Phu Quoc, jednom z nejhezčích míst jihovýchodní Asie. Naše cesta kombinuje poznání i zábavu, dobrodružství i aktivní odpočinek, ruch velkoměsta, poklidnou vesnickou atmosféru i svérázný život v tropické džungli. Nejprve navštívíme Saigon a seznámíme se blíže s jeho složitou a pestrou minulostí, nevyhneme se ani jeho životem tepajícím ulicím. Unikneme ale i do klidu vesniček lemujících břehy Mekongu, uvidíme přípravu cukrovinek z medu a rýže a ti nejodvážnější si připijí pálenkou, v níž místo švestek plavou hadi a štíři. Pohnutou válečnou historii země si připomeneme u tunelů Vietkongu v Cu Chi. Od všech vjemů si odpočineme při několikadenním pobytu na ostrově Phu Quoc, kde si každý najde aktivity dle svého gusta. Velikost skupiny: 8–16 účastníků Celý popis

Termíny a ceny


Informace o cenách


Popis zájezdu

Silvestr ve Vietnamu

Vyměňte mrazivé a pošmourné dny za sluncem zalité jižní pobřeží Vietnamu a oslavte s námi Nový rok na ostrově Phu Quoc, jednom z nejhezčích míst jihovýchodní Asie. Naše cesta kombinuje poznání i zábavu, dobrodružství i aktivní odpočinek, ruch velkoměsta, poklidnou vesnickou atmosféru i svérázný život v tropické džungli. Nejprve navštívíme Saigon a seznámíme se blíže s jeho složitou a pestrou minulostí, nevyhneme se ani jeho životem tepajícím ulicím. Unikneme ale i do klidu vesniček lemujících břehy Mekongu, uvidíme přípravu cukrovinek z medu a rýže a ti nejodvážnější si připijí pálenkou, v níž místo švestek plavou hadi a štíři. Pohnutou válečnou historii země si připomeneme u tunelů Vietkongu v Cu Chi. Od všech vjemů si odpočineme při několikadenním pobytu na ostrově Phu Quoc, kde si každý najde aktivity dle svého gusta.
Velikost skupiny:

8–16 účastníků

Stravování: snídaně

snídaně

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Saigon (dnešní Ho Či Minovo město): přílet do největšího města Vietnamu, kde se duch koloniální minulosti prolíná s hektickým tempem moderního života, překotným rozvojem a kosmopolitní atmosférou – případný program dle času příletu.
3. den: Saigon : výlet do tunelů Cu Chi – síť více než 250 km úzkých tunelů vybudovaných v době vietnamské války; Saigon – koloniální francouzská architektura (pošta, radnice, bývalý prezidentský palác, katedrála Notre Dame ); kavárničky, tržnice a životem kypící ulice vietnamské jižní metropole.
4. den: Saigon – delta Mekongu : projížďka lodí po hlavním toku řeky i po bočních ramenech – prodej ovoce a zeleniny přímo z lodi, malé výrobny produktů z rýže, medu ad.; nocleh v deltě Mekongu.
5. den: Delta Mekongu – Saigon : plovoucí trh Cai Rang (největší v deltě); návrat do Saigonu a vychutnávání rušné atmosféry velkoměsta – možnost návštěvy některého z nočních trhů .
6. den: Saigon – Phu Quoc : přesun na letiště a odlet na Phu Quoc – oslavy Silvestra a Nového roku v prostředí tropického ostrova .
7. - 8. den: Phu Quoc : 2denní odpočinek na sněhobílých plážích, koupání a šnorchlování v průzračných vodách Thajského zálivu, projížďky na motorkách, výlety do centra ostrova.
9. - 10. den: Phu Quoc – Praha: odlet přes Saigon zpět do ČR, přílet 10. den.