Mexiko - to nejlepší z Yucatánu

Ubytování: hotel ** Doprava: letecky Strava: vlastní
1 termín od 17. listopadu 2024

Cena zájezdu

od 69 990 Kč


Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Informace o cenách

Cena zahrnuje

  • leteckou přepravu Praha - Cancún a zpět
  • letištní taxy
  • 5 x nocleh se snídaní po dobu okruhu v hotelech 3
  • 5x nocleh s All Inclusive po okruhu (kalkulovaný hotel Reef Playacar ****, All Inclusive, https://www.esotravel.cz/pobytove/mexiko/hotel/hotel-reef-club-playcar-playa-del-carmen/?ha=783&zj=464)
  • doprava klimatizovaným autobusem (minivanem) během okruhu
  • česky/slovensky mluvící průvodce
  • vstupy do archeologických nalezišť
  • mayský průvodce na pyramidách

Cena nezahrnuje

  • fakultativní výlety mimo uvedený program
  • cestovní pojištění

Popis zájezdu

Mexiko - to nejlepší z Yucatánu


Program zájezdu

1. den: PRAHA – CANCÚN: Odlet z Prahy. Odbavení na letišti 2 hodiny před odletem. Let s přestupem. Přílet do Cancúnu, uvítání delegátem na letišti a 60minutový transfer do hotelu v centru Playa del Carmen.
2. den: PLAYA DEL CARMEN – CHICHÉN ITZÁ – SAAMAL - MÉRIDA: Po snídani odjezd do Chichén Itzá a návštěva nejslavnějšího chrámového komplexu na severním Yucatánu - Chichén Itzá. Jeho nejznámější stavba byla rovněž vybrána mezi 7 novodobých divů světa a je zařazena na seznamu kulturního dědictví UNESCO a je to Kukulkánův chrám, zvaný též El Castillo s proslaveným světelným hadem, který se zobrazuje dvakrát v roce při rovnodennosti, dále bude obdivovat Palác válečníku, Caracol neboli mayskou observatoř, největší hřiště na mayskou míčovou hru pelotu, které kdy bylo nalezeno či posvátnou cenote - studnu, která byla svědkem lidských obětí. Po prohlídce krátký přejezd do stylové koloniální haciendy Selva Maya a koupání v krásném cenotu Saamal s možností oběda. Následuje přejezd do Meridy, ubytování v 3* v centru města. Prohlídka centra Méridy, návštěva pamětihodností z koloniálního období v okolí náměstí Plaza Mayor: San Ildefonso druhá nejstarší katedrála na americkém kontinentě, dále palác ktery si nechal vybudovat conquistador Francisco F. Montejo a Guvernérský palác. Návštěva večerní Plaza Mayor, nocleh.
3. den: MÉRIDA – UXMAL – CAMPECHE: Snídaně. Přejezd do Uxmalu a prohlídka archeologického naleziště, jednoho z nejvýznamnějších středisek mayské civilizace s mnoha zajímavými budovami: Chrám kouzelníka (který v sobě ukrývá dalších pět předchozích etapa stavby), Královský palác a klášter jeptišek, jenž je považován za nejdokonalejší budovu takzvaného puuckého stylu, který vyniká ozdobnými prvky na fasádě a mnoha maskami boha deště Chaca. Z vrcholu Velké devítistupňové pyramidy je dech beroucí výhled na celé království. Po prohlídce Uxmalu návštěva „ Choco Story“ – video - museum a tropická zahrada s historií pěstování a ukázkou výroby a ochutnávkou čokolády – tradičního mayského nápoje, Následuje přejezd do Campeche, ubytování v hotelu 3/4* a poté procházka historickým centrem města, které je zařazeno na seznamu UNESCO a patří mezi nejmalebnější koloniální města v Mexiku.
4. den: CAMPECHE – PALENQUE: Snídaně. Následuje transfer do Palenque, které mnozí pokládají za nejkrásnějšía také nejzáhadnější místo Střední Ameriky a za architektonický vrchol mayské civilizace. Odpoledne prohlídka Palenque, které je na seznamu kulturního dědictví UNESCO a leží na zvlněných kopcích pohoří Altos de Chiapas. Uprostřed smaragdově zeleného tropického lesa se dochovalo velké množství chrámů, paláců a pyramid i hřiště na míčovou hru. Království dosáhlo svého vrcholu v 7. století našeho letopočtu za vlády krále Pacala. Nejvýznamnějšími stavbami jsou Chrám nápisů se zachovalou hrobkou krále Pacala, Chrám slunce, El Palacio, Chrám kříže a Templo del Conde. Nenechte si ujít výstup na vrchol Chrámu Listového kříže z kterého je krásný výhled na celé království.
5. den: PALENQUE – BECÁN – CHICANNÁ – CHETÚMAL: Po snídani transfer do mayského království v Becánu, který se nachází ve středu jižního Yucatanu v džungli v oblasti zvané Rio Bec. Zde budete obdivovat majestátné chrámy a pyramidy tohoto kdysi mocného království, na téměř všechny chrámy a paláce se dá jěště vystoupat. V případě uzavření Becánu navštívíte Chicanná, které v překladu z mayštiny znamena “Dům s hadími ústy”, toto království je postaveno ve stylu Chenes, který je charakteristický umístěním zoomorfních motivů – průčelí paláců je zobrazováno např. v podobě otevřeného chřtánu boha země nebo hada Následuje přejezd do Chetumalu.
6. den: CHETUMAL – TULUM – PLAYA DEL CARMEN: Snídaně. Přejezd k laguně Bacalar a krátká zastávka s možností koupání v “jezeře sedmi barev” s azurově modrou vodou. Pokračování do Tulumu, prohlídka krásného velmi zajímavého archeologického naleziště z pozdně klasického mayského období. Chrámy byly postaveny blízko sebe s výhledem na karibské moře a patří mezi nejvíce fotografovaná místa v Mexiku. Přejezd do Playa del Carmen do hotelu all inclusive 4 *Reef Playacar na prodloužený pobyt pobyt u moře
7. - 10. den: POBYT U MOŘE: Pobyt u moře s programem all inclusive se snídaní, obědem a večeří formou švédských stolů a neomezenou konzumací nealkoholických i alkoholických nápojů během dne. Volno na koupání, opalování, vodní sporty či šnorchlování s pozorováním korálů. Milovníci vodních radovánek by si neměli nechat ujít návštěvu přírodní rezervace Xel-Há či Xcaret s možností plavání s delfíny.
11. den: ODLET DO PRAHY: Dopoledne volno na koupání, opalování či poslední nákupy suvenýrů. Odpoledne transfer na letiště v Cancúnu a odlet zpět do Prahy.
12. - 13. den: PŘÍLET DO PRAHY: